[Revolució d’octubre de 1934: successos de Barcelona]

[REVOLUCIÓ D’OCTUBRE DE 1934: SUCCESSOS DE BARCELONA]. Espanya, 1934. B/N. 4′

Reportatge sobre el moviment revolucionari que va portar a la proclamació de l’estat català a Barcelona en 1934. Grups de persones en el carrer, alguns porten armes. Civils armats amb fusells (els  anomenats escamots) desfilen formant columnes i s’agrupen en una plaça. Soldats amb metralladores pesades apostats en el cantó d’un carrer. Grups de paisans, forces d’assalt i vehicles davant del Palau de la Generalitat. Paisans armats. Guàrdies civils escorcollant dos jóvens. Guàrdies civils i d’assalt apunten amb els fusells cap a un balcó. L’edifici del Centre Autonomista de Dependents de Comerç i Indústria (CADCI) danyat pels tirs de canó. Empremtes d’impactes en l’edifici, matalafs i sacs terrers en les finestres. Un gran edifici amb l’última planta destruïda. Els destructors “Almirante Ferrándiz” i “José Luis Diez” i altres vaixells en el port; un barco de passatgers i un navili de guerra estranger; grups de persones i mariners en els molls. Grups davant de Capitania.

El periòdic ABC del 12 d’octubre de 1934 informa de la projecció d’un reportatge sobre els successos de Barcelona, que podria ser este.

Per tractar-se d’un material incomplet o d’un fragment,  considerem que la restauració ha de portar únicament fins l’obtenció d’un duplicat negatiu, i així salvaguardar les imatges que es trobaven en un suport tan inestable com el nitrat en un suport de seguretat amb què poder treballar, i en un futur, si  trobem nous materials,  completar-ho.

Enllaç a la fitxa de la pel·lícula