Familiar

Pel·lícules familiars

Les pel·lícules amateur en xicotets formats (8 mm, S-8 mm, 9.5 mm…) són una part importantíssima dels fons cinematogràfics recopilats per l’arxiu: imatges de reunions familiars, costums, festes locals, esdeveniments esportius i culturals conformen, ni més ni menys, la història de la Comunitat Valenciana vista a través dels ulls de les seues gents.

Les aportacions dels depositants, a més de constituir un valuosíssim llegat sociològic, són fonamentals per a la realització de documentals i sèries de televisió. Igualment, molts són els investigadors audiovisuals que recorren a elles per a documentar i elaborar els seus treballs.

Quan una pel·lícula d’estes característiques passa a formar part dels fons de la Filmoteca, es firma un contracte de dipòsit voluntari o contracte de comodat: este document assegura el dret moral del propietari sobre el material depositat, alhora que garantix que no es farà ús de les imatges sense el seu permís per escrit i que rebrà còpia del mateix en un format domèstic que puga reproduir fàcilment (DVD). Si este depòsit, per voluntat de qui ho realitza, té caràcter permanent, estarem parlant de donació.

Llistat de pel·lícules familiars restaurades:

[FAMILIAR. RONCORONI, MARIO]. FAMÍLIA MUÑOZ CARBONERO EN L’ALBEREDA]. Espanya, 1925.