• [Bétera: Festes de la Mare de Deu d’agost o de les Alfàbegues] España, 1926

  Fragmentos de un reportaje sobre la Fiesta de les Alfàbegues que se celebra en Bétera el 15 de agosto, en honor de la Virgen de la Asunción. La película reúne varios de los actos que conforman la fiesta: ofrenda de albahacas, pasacalles y el Ball de Torrent

  Llegir més
 • L'oeuf du sorcier (George Méliès, 1902)

  Producció de Georges Méliès que va estar perduda fins que fou recuperada per l'arxiu de l'IVAC, que la va restaurar en 1993. Per a la restauració es va partir d'este material únic, una còpia en nitrat que estava reseca, bruta, trencadissa i incompleta. D'este material es va traure una còpia nova en suport de seguretat, fotograma a fotograma, en una optical printer amb finestreta humida.

  Llegir més
 • [Secuencias de los orígenes de la animación cinematográfica] Inicios s. XX.

  Conjunto de películas muy breves, realizadas para proyectores de juguete. La imagen está pintada sobre el celuloide y cada película incluye una acción muy simple, similar a las de las placas de linterna mágica o las tiras del zootropo.

  Leer más
 • Valencia, protectora de la infancia (Maximiliano Thous, 1928)

  Documental que ilustra el trabajo que las instituciones públicas valencianas realizaban a favor de la infancia en los ámbitos sanitario, educativo y judicial. Se rodó por encargo de la Junta Provincial de Protección de la Infancia

  Leer más

Assegurar la salvaguarda de les obres pertanyents al Patrimoni Audiovisual Valencià i garantir el seu accés al públic són dos de les missions principals de la Filmoteca. Des de la seua creació en 1985 s’han dut a terme nombroses restauracions de pel·lícules que, ja siga per la degradació dels seus suports o per l’alteració del seu contingut, requerien d’este tipus d’intervencions. En esta web trobarà informació sobre les restauracions realitzades per la Filmoteca de CulturArts IVAC.

Batalla de flores 1905

Fragment de ‘Batalla de flores’ (1905)

S’inclouen dades sobre les pel·lícules, així com sobre la seua recuperació, conservació i restauració. Algunes de les pel·lícules estan incompletes o són només fragments que constituïxen els únics materials que han arribat fins hui. Lògicament, la quantitat d’informació és molt desigual, ja que d’algunes obres no hi ha pràcticament documentació i les investigacions realitzades no han tirat llum sobre elles.

Algunes de les pel·lícules poden veure’s online. Es tracta d’aquelles l’exhibició de la qual no afecta els drets de tercers. Si vostè té informació o posseïx algun material relacionat amb alguna de les pel·lícules que ací presentem, o bé conserva materials fílmics antics, li agraïriem molt que es posara en contacte amb nosaltres

Molts dels treballs de restauració s’han dut a terme en col·laboració amb altres arxius, tant nacionals com internacionals. La Filmoteca participa en diversos projectes de restauració o de consolidació de la conservació. Gràcies a estes col·laboracions ha pogut recopilar la filmografia de la productora valenciana “Films H.B. Cuesta” i la de Luis García Berlanga, a més de participar en el projecte europeu EFG1914 de digitalització d’obres relacionades amb la I Guerra Mundial. Així mateix, ha aportat els seus fons a projectes d’altres filmoteques de tot el món.

La Filmoteca de CulturArts IVAC és membre de la Federació Internacional d’Arxius Fílmics (FIAF) i de la Associació de Cinemateques Europees (ACE)